
10 خاصیت درمانی اثبات شده برای قهوه
10 خاصیت درمانی علمی برای قهوه
گیاه قهوه | میوه قهوه | درخت قهوه
گیاه قهوه، گونه ها و زیر گونه های زیادی دارد که در عین شباهت تفاوت های عمده ای با یکدیگر دارند.
این تفاوت ها از ظاهر درخت، زمان گل دهی، زمان رسیدن میوه و رنگ آن گرفته و تا طعم نهایی قهوه در فنجان شما ادامه دارد.
گیاه قهوه بوته ای سبز دارد با میوه های قرمز!
همان طور که در تصویر بالا می بینید، میوه های قهوه بر روی این درخت به صورت خوشه قرار گرفتهاند.
بسیار شبیه به گیلاس، به همین جهت نام دیگر آن گیلاس قهوه است.
ارتفاع این درختها چهار تا ده متر میباشد.
انواع درخت قهوه | پرورش قهوه در منزل
و اما روزانه بیش از 2.25 میلیارد فنجان قهوه در جهان نوشیده می شود، واضح است که قهوه نوشیدنی مهمی است
اما واقعا چه خواصی در این گیاه مرموز نهفته است؟ و چرا قهوه مقام دوم محبوب ترین نوشیدنی بعد از آب را در بین مردم داراست؟
در بررسی 10 خاصیت درمانی اثبات شده علمی برای قهوه، با قهوه پیک همراه باشید.
ارزش غذایی یک فنجان قهوه:
✔️ویتامین B2( ریبوفلاوین): ۱۱% نیاز روزانه
✔️ویتامین B5( پانتوتنیک اسید): ۶% نیاز روزانه
✔️ویتامین B1( تیامین): ۲% نیاز روزانه
✔️ویتامین B3( نیاسین): ۲% نیاز روزانه
✔️فولات: ۱% نیاز روزانه
✔️منگنز: ۳% نیاز روزانه
✔️پتاسیم: ۳% نیاز روزانه
✔️منیزیم: ۲% نیاز روزانه
✔️فسفر: ۱% نیاز روزانه
قهوه به شکل اصلی و اولیهاش، غذایی کامل، مملو از آنتیاکسیدانها و مواد مغذی مفید است.
نکتهی کلیدی مصرف قهوه این است که آن را به گونهای مصرف کنید که بتوانید از خواص بینظیر آن بدون اینکه مشکلی برای سلامتیتان پیش بیاید بهره ببرید.
اضافه کردن شکر، خامه یا افزودنیهای مصنوعی دیگر مواد مغذی موجود در قهوه را از بین میبرند و آن را به یک نوشیدنی پرکالری و مضر تبدیل میکنند.
?اگر تمایلی به خوردن قهوه ی تلخ ندارید پیشنهاد ما به شما استفاده از قهوه های طعم دار کاملا ارگانیک قهوه پیک می باشد.
قهوه هایی با طعم های متفاوت تمشک سیاه – انگور سیاه-وانیل-شکلات – بلوبری- هلو – آلبالو و ….می توانید جدول مقایسه ای طعم های متفاوت قهوه را در لینک راهنمای خرید قهوه و تشخیص بهترین نوع قهوه مشاهده نمایید.( هم اکنون بر روی لینک بزنید تا فراموش نکنید بعد از خواندن این مقاله با مقایسه طعم های متنوع قهوه بتوانید خرید قهوه ای مطابق با ذائقه خود داشته باشید.)?
همچنین مصرف بیش از اندازه آن قهوه برای بدن مضر می باشد.
در مقاله ی قهوه و چای پرچم داران کافئین به این موضوع پرداختیم که “با در نظرگیری میزان مجاز 400 الی 600 میلی گرمی کافئین برای بدن انسان، مصرف بیش تر از 4 الی 5 فنجان قهوه در روز برای بدن مناسب نمی باشد.”
در نتیجه با رعایت موارد گفته شده می توانیم از فواید گیاه غنی قهوه بهره ببریم.
ابتدا بپردازیم به تاثیرات قهوه بر مغز
1️⃣ قهوه شما را باهوشتر میکند
قهوه نه تنها شما را هوشیارتر میکند و بیدار نگه میدارد بلکه از نظر ذهنی با بکارگیری درصد بالاتری از مغز، شما را باهوشتر کرده و تواناییتان مغزتان را برای یادگیری افزایش می دهد.
کافئین موجود در قهوه مادهای به شدت محرک برای مغز است و به این ترتیب پس از نوشیدن قهوه، بعد از 10 الی 15 دقیقه کافئین جذب جریان خون میشود و پس از عبور از ایست بازرسی مغز، به سیستم اعصاب مرکزی میرسد و مانع از فعالیت « آدنوزین» (عامل احساس خستگی و خوابآلودگی) میشود.
کافئین سبب افزایش تولید «دوپامین» و «نوراپینفرین» در مغز میشود.
«دوپامین» اسیدآمینه لازم برای احساس توانایی، انرژی و لذت است و
«نوراپینفرین» برای حفظ دقت، کنترل احساسات، یادگیری و ادراک ضروری است.
طبق آزمایشهای صورت گرفته عملکرد حافظه، انرژی، هوشیاری، خلقوخو، زمان واکنش و عملکرد شناختی با نوشیدن قهوه به نحو قابل قبولی بهبود پیدا میکند.
2️⃣ قهوه احتمال ابتلا به آلزایمر و پارکینسون را کاهش میدهد
آیا میدانستید ریسک ابتلا به آلزایمر و جنون در افرادی که روزانه قهوه مینوشند ۶۰ درصد کمتر از سایر افراد است؟
در حال حاضر آلزایمر نخستین بیماری مربوط به اختلال عملکرد مغز در دنیاست که سبب زوال عقل میشود. از سوی دیگر مصرف قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون به عنوان دومین اختلال مغزی بدون درمان در دنیا را بین ۳۲ تا ۶۰ درصد کاهش میدهد.
3️⃣ قهوه شادیآور و ضدافسردگی است
تحقیقات نشان میدهد قهوه از طریق تولید هورمونهای شادیآور «سروتونین» و «دوپامین» مانع از افسردگی میشود. نوشیدن روزانه قهوه حداکثر تا 4 فنجان، خطر ابتلا به افسردگی را در زنان تا حدود ۲۰ درصد کاهش میدهد. در حقیقت وقتی انسان دچار حس افسردگی می شود، دو حس عدم انگیزه و فقدان شادی را در خود احساس می کند. مصرف قهوه موجب افزایش انگیزه می شود. همچنین با مسدود کردن گیرنده های ادنوسین توانایی احساس شادی را افزایش می دهد. به طور کلی تمام موادی که دارای خواص ضددرد، مسکن و یا انرژی زا باشند می توانند به طور مستقیم یا غیرمستقیم موجب شادی و افزایش روحیه شوند.
4️⃣ قهوه بافت ماهیچهها را تقویت میکند
یکی دیگر از خواص و فواید درمانی قهوه این است که در زمان نوشیدن قهوه مادهای به نام عامل نرونزای مغزی (BDNF) در مغز ترشح میشود که باعث تقویت نیروی عضلانی میشود. در صورت عدم ترشح BDNF ماهیچهها تحلیل میروند.
به این ترتیب کافئین موجود در قهوه از کاهش نیرو بر اثر کهولت سن پیشگیری میکند و از این طریق خطر آسیب دیدن ماهیچهها به خصوص در ورزشکاران کمتر میشود. معمولا توصیه می شود که قبل از ورزش یک فنجان قهوه بنوشید. قهوه موجب افزایش انرژی شده و فرایند کاهش وزن را سرعت می بخشد.
5️⃣قهوه چربیسوز است و فعالیتهای فیزیکی را بهبود میبخشد
یکی از بهترین دلایل برای خاصیت چربیسوزی قهوه، وجود کافئین در بسیاری از مکملهای چربیسوز دنیاست.
کافئین به عنوان یک محرک قوی بر روی سیستم عصبی مرکزی، پیام شکستن چربی را به سلولهای مغز ارسال می کند و به این ترتیب علاوه بر بالا بردن سرعت متابولیسم، سرعت سوختوساز و چربی سوزی ( تا ۱۰ درصد در افراد چاق و تا ۲۹ درصد در افراد لاغر) و عملکرد اکسیده شدن اسیدهای چرب را نیز افزایش میدهد.
همچنین کافئین عملکرد ورزشکاران را با مکانیسم هایی همچون بالا بردن ترشح آدرنالین در خون و حرکت دادن اسیدهای چرب از بافتهای چربی به طور متوسط ۱۱ تا ۱۲ درصد، بهبود میبخشد. شاید به همین خاطر ورزشکاران نیم ساعت پیش از شروع فعالیت های ورزشی خود، یک فنجان قهوه می نوشند.
مقاله مرتبط: کدام قهوه سریع تر لاغر می کند تبلیغات دورغین لاغری با قهوه سبز و گانودرما
6️⃣ قهوه طول عمر را زیاد میکند
طبق تحقیقات ثابت شده است نوشیدن قهوه خطر مرگ ناگهانی را کاهش داده و سبب افزایش طول عمر میشود.
دو مطالعهی بسیار گسترده، نوشیدن قهوه به مدت ۱۸ تا ۲۴ سال، با ۲۰ درصد کاهش خطر مرگ و میر در مردان و ۲۶ درصد در زنان، همراه بود. این تاثیر مثبت به ویژه در مبتلایان به دیابت نوع ۲ قویتر است. در یک مطالعهی ۲۰ ساله روی بیماران دیابتی که قهوه میخوردند، مشاهده شد که میزان مرگ و میر در آنها، ۳۰ درصد کاهش یافته است.
همچنین قهوه بدلیل آنتی اکسیدان موجود در خود سبب کاهش روند پیری نیز می شود.
مقاله مرتبط: بررسی خواص و میزان آنتی اکسیدان قهوه
7️⃣قهوه خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
به دلیل سبک زندگی ناسالم و همچنین مصرف بیش از اندازه غذاهای ناسالم( فستفود و غذاهای سرخ شده و …) امروزه سرطان های کبد و روده بزرگ از جمله مهمترین سرطانها در کشورهای صنعتی و توسعهیافته به شمار می رود.
در مطالعات صورت گرفته نشان داده شده که از جمله خواص و فواید درمانی قهوه کاهش ریسک ابتلا به سرطان کبد در افرادی است که استفاده ی مداوم از قهوه دارند و میزان آن تا۴۰ درصد کاهش یافته است.
از سوی دیگر طبق تحقیقی که بر روی حدود ۵۰ هزار نفر انجام شد، احتمال ابتلا به سرطان روده بزرگ در کسانی که روزانه ۴ یا ۵ فنجان قهوه میخوردند، ۱۵ درصد کمتر بود.
یکی دیگر از خواص و فواید درمانی قهوه کمک به بهبود سرطان پروستات است. بد نیست بدانید نوشیدن منظم قهوه می تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد زیرا ترکیبات موجود در آن التهاب بدن را کاهش می دهد و سطح انسولین خون را تنظیم میکند.
8️⃣قهوه احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 و سکته قلبی را کاهش میدهد.
دیابت نوع 2، یکی از جدیترین بیماریها در جوامع پیشرفته است و هماکنون حدود سیصد میلیون نفر در جهان به آن مبتلا هستند. مطالعات نشان میدهد ریسک ابتلا به بیماری دیابت 2 در افرادی که بیشترین میزان قهوه را مصرف میکنند، ۲۳ تا ۶۷ درصد کمتر است. طبق بررسیهای گسترده از دادههای ۱۸ تحقیق بر روی حدود ۵۰ هزار نفر، نوشیدن روزانه یک فنجان قهوه خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۷ درصد کاهش میدهد.
9️⃣ قهوه درد را کم میکند
در حالی که میزان کاهش درد ناشی از آسیب ماهیچهها به خصوص در میان ورزشکاران با داروی مسکن ناپروکسن حدود ۲۰ تا سی درصد است، براساس مطالعات صورت گرفته در دانشگاه ایلینو ایالات متحده افرادی که روزانه ۲ تا سه فنجان قهوه مصرف میکنند ۴۸ درصد بیشتر کاهش درد را احساس میکنند. شاید جالب باشد که بدانید در ترکیب بعضی از داروها مانند آسپرین و استامینوفن دارای مقداری کافئین هستند.
وجود کافئین در مسکن ها موجب افزایش اثربخشی آنها می شود. همچنین میزان نیاز به مصرف این داروها را کاهش می دهد.
محققان دریافته اند که استفاده از این ماده در تولید داروها میزان استفاده از مسکن ها را تا ۴۰% کاهش می دهد اما تنها دوز کمی از کافئین برای افزایش اثربخشی داروهای مسکن لازم است.
توجه کنید که مصرف مقدار مناسب کافئین موجب افزایش انرژی و شادی می شود اما مصرف بیش از اندازه این ماده ممکن است موجب رفلاکس و ایجاد درد شود.
قهوه از سیروز کبد پیشگیری میکند
عملکرد درست اندامهای مختلف بدن تا حدود زیادی بستگی به کارکرد بیعیب و نقص «کبد» دارد.
براساس تحقیقات علمی ثبت شده افرادی که هر روز ۴ فنجان یا بیشتر قهوه مینوشند، ۸۰ درصد کمتر به بیماری سیروز کبدی مبتلا میشوند.
در بیماری «سیروز کبدی» بافت کبد به دلیل عفونت مزمن، فرسوده و در اکثر موارد منجر به مرگ میشود.
هشدار! مطالب موجود در سایت ها صرفا جنبه آموزشی دارند و چنانچه بیماری خاصی دارید حتما با پزشک متخصص خود مشورت نمایید.
دریافت مقاله بصورت pdf: لینک کوتاه مقاله: https://pikcoffeeroasters.com/?p=22306
خرید قهوه با کافئین بالا
خرید قهوه برای موکاپات
قهوه اتیوپی گوجی
قهوه بدون کافئین
خرید قهوه روبوستا
فروش قهوه
خرید قهوه آنلاین
خرید قهوه عربیکا
فروشگاه قهوه
دیدگاهتان را بنویسید