
چه نوشیدنی فشار را بالا میبرد
چه نوشیدنی فشار را بالا میبرد؟
برخلاف سرچ های زیادی که برای کاهش فشار خون انجام می شود، عده ای هستند که همیشه دارای فشارخون بسیار پائینی بوده و می خواهند بدانند با چه موادغذایی و یا نوشیدنی هایی می توانند فشار خود را بالا ببرند.
این مقاله برای افراد دارای فشار خون پایین تنظیم شده است.
یکی از موادی که می تواند فشار شما را برای مدتی بالا نگه داشته و باعث افزایش گردش خون شما شود مواد دارای کافئین است.
شما کافئین را می توانید در یک منبع سالم و بی خطر به نام قهوه پیدا کنید.
همچنین در مواد ناسالمی همچون نوشابه های انرژی زا و شکلات.
یکی از نوشیدنی های سالم برای افزایش گردش خون و همچنین افزایش انرژی قهوه می باشد.
قهوه معمولا به دو صورت فوری و معمولی موجود است.
نوع اول یعنی قهوه فوری بدلیل بی کیفیت بودن و همچنین داشتن افزودنی توصیه نمی شود. به سراغ نوع دوم یعنی قهوه معمولی می رویم.
قهوه معمولی در دونوع عربیکا و روبوستا می باشد.
قهوه عربیکا دارای ترشی و کافئین پایین تر و همچنین رایحه و طعم عالی می باشد.
قهوه روبوستا دارای تلخی و عطر و رایحه کمتر نسبت به عربیکا و در عوض دارای کافئین بیشتری می باشد.
در قهوه های ترکیبی هرچه درصد روبوستا بیشتر باشد آن قهوه کافئین بالاتری دارد.
برای افزایش انرژی خود و بالا بردن فشار لحظه ای می توانید از قهوه روبوستای زیر استفاده نمایید.
این قهوه همچنین برای ورزشکاران نیز پیشنهاد می شود.
به سراغ موارد دیگر افزایش دهنده فشار خون می رویم.
نوشابه های انرژی زا:
نوشیدنیهای انرژیزا موجب ضربان قلب غیرطبیعی و افزایش فشار خون چند ساعت پس از نوشیدن آن میشوند.
نتایج تحقیق جدید نشان میدهد که مصرف نوشیدنیهای انرژیزا میتواند افراد جوان و سالم را در معرض خطر افزایش ضربان قلب نامنظم و بیماریهای قلبی کشنده همچنین فشار خون بالا قرار دهد.
اطلاعات کامل و بررسی انواع نوشیدنی های انرژی زا را می توانید در لینک زیر بخوانید.
هر نوشیدنی دارای نمک و یا شکر:
در موارد بسیاری دیده اید که هنگامی که فرد فشار بسیار پایینی دارد به او سرم تزریق می شود. در اصل یکی از این موارد تزریق سرم در فشار خون پایین است.
بسیاری از افراد دائما با کاهش فشارخون مواجه هستند. این گونه افراد کسل بوده و هرازگاهی هم از حال می روند و باید آنها را به بیمارستان رساند تا با تزریق سرم و… بهبودی شان حاصل شود.
برای فشار خون پایین در این افراد شاید دلیل خاصی نتوان پیدا کرد، اما فشار خون پایین یعنی وقتی فشار خون سیستولی کمتر از 90 میلی متر جیوه باشد؛ ولی وقتی به کمتر از 80 میلی متر جیوه می رسد حتما با عوارضی همراه می شود.
افرادی که فشار خون پایین دارند معمولا خانم های جوان و بسیار لاغر هستند که بدنشان به این وضع عادت دارد، ولی ممکن است در اثر شرایطی خاص افت فشار بیشتر از قبل و علامت دار شود.
فشار خون پایین علامت دار است. علائم شامل بی حالی شدید توام با ضعف، سرگیجه، سیاهی رفتن چشم، و گاهی هم اختلال در سطح هوشیاری و در مرحله آخر عارضه ای به نام سنکوب است.
البته کاهش فشار خون ممکن است ناشی از خونریزی خیلی زیاد باشد، مثل فردی که در اثر تصادف دچار خونریزی داخلی شده یا گلوله خورده یا دچار اختلال انعقادی است.
قهوه فشار خون رو بالا میبرد یا پایین؟ بهترین قهوه برای فشارخون بالا
درمان فشار خون پایین
توصیههای زیر معمولاً برای درمان فشار خون پایین کاربرد دارد:
• افزایش مصرف آب: کمآبی باعث عدم تعادل الکترولیتها و در نتیجه بروز نشانههای فشار خون پایین میشود. از این رو تأمین آب مورد نیاز بدن، به ویژه در هوای گرم یا هنگام تب داشتن یا ابتلا به اسهال خونی مهم است.
• افزایش میزان سدیم در رژیم غذایی: آجیل شور، پنیر و گوشت و ماهی نمکسود سرشار از سدیماند و مصرف آنها در صورت پایین بودن فشار خون به تثبیت فشار خون کمک میکند. البته باید مراقب باشید که در مصرف این خوراکیها زیادهروی نکنید و تعادل را رعایت کنید.
• پرهیز از مصرف مشروبات الکلی: چون مصرف الکل باعث نوسان ضربان قلب میشود، پرهیز از مصرف مشروبات الکلی به رفع علائم ناشی از فشار خون پایین در افرادی که مشکل دیگری ندارند، کمک میکند.
• ورزش: ورزش سبکی که فشار زیادی به بدن نیاورد، به بهبود گردش خون در بدن کمک میکند و قلب را سالم نگه میدارد. در صورت پایین بودن فشار خون باید مراقب بروز علائمی مانند تپش قلب و سرد شدن پوست باشید تا ورزش عارضه را تشدید نکند.
• احتیاط کردن هنگام تغییر دادن حالت بدن: افت فشار خون وضعیتی را میتوان با احتیاط کردن هنگام تغییر موقعیت از حالت خوابیده یا نشسته به ایستاده برطرف کرد. خون در حالت نشسته یا خوابیده در پایینتنه جمع میشود، اجتناب از حرکتهای ناگهانی به بدن فرصت میدهد تا خود را از این وضعیت خارج کند و فشار را در حد پایدار نگه دارد. قبل از پایین آمدن از تخت به آهستگی بلند شوید و به پهلو بچرخید و سر را هنگام خوابیدن قدری بالا بگذارید تا مشکل فشار خون پایین برطرف شود.
• وعدههای غذایی کوچکتر و بیشتر با کربوهیدرات کمتر: توصیه دیگر درباره رژیم غذایی مفید برای درمان فشار خون پایین این است که تعداد وعدههای غذایی را بیشتر، اما حجم شان را کمتر کنید. به این ترتیب متابولیسم تثبیت میشود و علائم فشار خون پایین برطرف میشود.
• قطع مصرف داروهای تشدید کننده عارضه: اگر مصرف داروهای خاص باعث افت فشار خون بشود، پزشک داروی جایگزین را تجویز میکند یا حتی مصرف دارو را تا زمان تثبیت فشار خون قطع میکند.
کسانی که فشار خون پایین دارند در خوردن این نوشیدنی ها احتیاط کنند:
آب انار
آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) با تولید پروتئینی به نام آنژیوتانسین ۲ موجب افزایش فشار خون میشود. این آنزیم موجب انقباض رگهای خونی میشود.
آب انار میتواند بهطور طبیعی بهعنوان مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین عمل کند. این تأثیر آب انار همانند تأثیری است که داروهای مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین بر درمان فشار خون و نارسایی های قلبی دارند.
نتایج یک مطالعه نشان داد آب انار میتواند میزان آنزیم مبدل آنژیوتانسین را ۳۶ درصد کاهش بدهد و موجب کاهش فشار خون سیستولی شود. در مطالعهای دیگر، آب انار توانست میزان پلاکهای تشکیلشده در سرخرگها را ۳۰ درصد کم کند و خونرسانی به قلب را افزایش دهد.
چای ترش
چای ترش نیز مانند آب انار محتوی مواد فیتوشیمیایی زیستفعالی است که بهطور طبیعی میتواند بهعنوان مهارکننده آنزیم مبدل آنژیوتانسین عمل کند.
در یک مطالعه، مشاهده شد مصرف چای ترش برای کنترل فشار خون، تأثیری مشابه کاپتوپریل دارد. کاپتوپریل یک داروی بانسخه برای کنترل آنزیم مبدل آنژیوتانسین و درمان فشارخون بالا و نارساییهای قلبی است.
سرکه سیب
وجود آنزیم رنین در سرکه سیب باعث کاهش فشار خون می شود.
آبلیمو
آبلیمو به تمیزکردن سلولها، نرمکردن رگها و افزایش انعطاف آن ها کمک میکند؛ درنتیجه در تنظیم فشارخون مؤثر است. آبلیمو محتوی ویتامین C است. این ویتامین خاصیت آنتیاکسیدانی دارد و به خارجکردن رادیکال های آزاد از بدن کمک میکند.
دیدگاهتان را بنویسید